Orkater - Café 749

Orkater - Café 749
05
apr
Start:
05-04-2024, vanaf 20:30 uur
Eind:
05-04-2024, tot 22:30 uur

Amsterdam bestaat dit jaar 750 jaar. Om dat te vieren wordt door de vaste clientèle in buurtcafé 749 aan een voorstelling gewerkt. Iedereen mag meedoen.

De voorstelling gaat over Amsterdam; de stad die al eeuwenlang woekert met haar ruimtegebrek. De keiharde strijd om elke vierkante meter grond lijkt echter langzaamaan realiteit te worden in het leven van de stamgasten. Want ook het bruine café waar iedereen altijd welkom is en waar wordt gefeest, gezongen, gevierd en gerouwd, dreigt te verdwijnen. Tenzij alle stamgasten en nieuwkomers hun krachten bundelen en zich samen verzetten om hun plek te behouden.

In de prachtige, historische Centrale Markthal in Amsterdam West brengt Orkater met de voorstelling Café 749 een muzikale ode aan de stad. De voorstelling is tevens een eerbetoon aan de Amsterdamse oud-wethouder De Miranda die zich hard maakte voor betaalbare woningen voor alle Amsterdammers. Orkater werkt in deze locatievoorstelling speciaal in aanloop naar de viering van Amsterdam 750 samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest, de Meervaart, Markt Centraal en een grote cast van acteurs, muzikanten, stagiaires van theaterscholen en Amsterdammers.

De voorstellingen spelen van 5 april t/m 4 mei 2024. Kaarten zijn HIERRRRRRR verkrijgbaar.

Op vrijdag 12 en 19 april is het mogelijk om vooraf aan de voorstelling te eten bij Markt Centraal en vindt aansluitend aan de voorstelling de live muziekavond Markt Kabaal plaats. Entree tot Markt Kabaal is gratis voor bezoekers van Café 749.

Markt Centraal is alleen bereikbaar met onze trein, De Markt Centraal Express. Deze vertrekt vanaf de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 6.

De Centrale Markthal is bereikbaar met een rolstoel, in de hal is ook een MIVA-toilet aanwezig. Het treintje is helaas niet toegankelijk voor een rolstoel. Als je met een rolstoel komt, laat ons dat dan vooraf weten. Dan melden we je aan bij de portier van het Food Center Amsterdam.

Tekst: Geert Lageveen en Leopold Witte
Regie: Leopold Witte
Muziek: Jip van den Dool
Spel: Lowel Caron, Quiah Shilue, Geert Lageveen, Hannah Rekveldt, Cripta Scheepers, Stijn Schootstra, Lizzy van Vleuten, Danisha Violet Martis en Niyazi Güveli
Musici: Jip van den Dool, Remco Sietsema en het Amsterdams Andalusisch Orkest: Dwight Breinburg, Hamza Amrani en Daniel van Huffelen
Muzikaal advies: Kobi Arditi
Dramaturgie: Cecile Brommer
Decor: Ruben Wijnstok
Lichtontwerp: Stefan Dijkman
Kostuum: Arien de Vries

Volg ons op Instagram

This website is powered by Vuewer

Markt Centraal 2024 © All Right Reserved