Markt Kabaal: Bony Macaroni, HALF CAB & Het Beginnetje

Markt Kabaal: Bony Macaroni, HALF CAB & Het Beginnetje
28
okt
Start:
28-10-2022, vanaf 19:30 uur
Eind:
29-10-2022, tot 03:00 uur

Zo nu en dan vinden wij het veel te stil in onze hal. Dan roept onze ruige ruimte om een shot muzikaal kabaal in Markt Centraal! En dus verzamelen wij de lekkerste bands; beginnend of gearriveerd, van reggae via punk tot hiphop, uit Amsterdam en soms van elders. Die zetten wij dan op het menu, zodat ze op onze prachtige podia of juist in de diepste krochten van het monument live voor jullie kunnen knallen. Uiteraard onder het genot van onweerstaanbaar lekker eten en een onmisbaar drankje. Want een gezonde dosis Markt Kabaal voedt lijf en leden van allemaal!

Deze editie gaan we luguber met 'A Hella Mean Halloween'. We hebben de goorste bands bij elkaar verzameld die het naast hun eigen set aan durven om hun idolen te coveren. Dit moeten ze wel goed doen, want Jack Skellington doet de vleeskeuring en de DJ-set van Too Many Creeps kan de avond meerdere kanten op bekeren. Maar goed, eerst de eigen sets. En die beloven wat te worden, want deze avond het menu: Bony Macaroni, Foxlane en HALF CAB.

Bony Macaroni
Nietsverhullend milennial-leed en oprechte levensvragen. Soms wat cynisch, soms wat zeikerig, maar altijd recht voor zijn raap. Bony Macaroni brengt het snel (en ook best hard) en hoort jou het liefst de volle 3 minuten meeblèren.
De tragikomische emo-pop van Bony Macaroni kwam dan ook zo hard en snel als de tracks doen vermoeden. Binnen een jaar speelden ze vanuit het niets precies 52 shows door Nederland, Duitsland en België. Festivals van Sniester tot Mildtfest, supports voor o.a. Tim VanTol en de legendarische Raggende Manne en een Popronde-marathon langs de lekkerste zaaltjes van het land. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een debuut-album vól met van die potentieel verslavende oorwormen. Dus, mocht je zin hebben in zo’n aanstekelijk avondje jank-punk, sla deze dan zeker niet over! Aldus 3voor12: “Je zielenpijn blootleggen was nog nooit zo sympathiek.”

Naast hun eigen set speelt Bony Macaroni een Hella Mean Halloween coverset van Oasis.

Foxlane
Birmingham boys uit Nijmegen? Foxlane laat zien dat het kan. Een DIY-unit bij wie altijd iets borrelt onder de oppervlakte. Strak en gebalanceerd, maar altijd klaar voor de aanval. Niet gek dat ze een streaming hit scoorden met hun hommage aan de Netflixserie Peaky Blinders. De vuige attitude vol onvoorspelbare explosiviteit wordt doorgetrokken. Verwacht de enerverende dansenergie van acts als Foals gecombineerd met de rockrauwkost van bijvoorbeeld Shame, Fontaines D.C. en Squid. Het heeft die broeierige vibe van New York rond de wisseling van de seventies naar de eighties, toen bands als Talking Heads nog regelrecht uit art schools de clubs binnenliepen. Foxlane lijkt ook zo door de arty tijdgeest in een broednest van talent te zijn gebaard. Ze zijn in ieder geval net zo eigenwijs, dus bereid je voor.

Naast hun eigen set speelt Foxlane een Hella Mean Halloween coverset van Arctic Monkeys.

HALF CAB
HALF CAB is een jonge Haagse rockband. Met de energie van punk en de catch van pop wrecken zij elke dorp en stad die zij bezoeken. Zelfs degenen die ze overslaan. Met hun roots in punk en hardcore proberen de jongens eens wat anders, waarbij ze wel graag de ethiek van de underground meenemen.
HALF CAB is vanaf het begin ambitieus en ze zullen als in hun kracht doen om zo lang mogelijk 'on the road' te leven, beginnend met hun debuutalbum "I'd Rather Be Dead Than 40".

Naast hun eigen set speelt HALF CAB een Hella Mean Halloween coverset van The Misfits.

De Centrale Markthal is alleen bereikbaar met onze trein, de Markt Centraal Express. Deze vertrekt van de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 6 en pendelt tot sluitingstijd.

Boek je tickets snel, want met zo'n feestje weet je het wel.

Bij annulering tot een week voor het evenement is restitutie van het betaalde bedrag mogelijk minus €2 kosten per persoon. Bij annulering in de week voor het evenement is restitutie van het betaalde bedrag helaas niet mogelijk.

PIN only

Volg ons op Instagram

This website is powered by Vuewer

Markt Centraal 2024 © All Right Reserved