Markt Kabaal - Marathon EP release

Markt Kabaal - Marathon EP release
25
mei
Start:
25-05-2023, vanaf 20:00 uur
Eind:
26-05-2023, tot 03:00 uur

Live sensatie Marathon released hun langverwachte debuut EP tijdens Markt Kabaal! En ze komen niet alleen..

Zo nu en dan vinden wij het veel te stil in onze hal. Dan roept onze ruige ruimte om een shot muzikaal kabaal in Markt Centraal! En dus verzamelen wij de lekkerste bands; beginnend of gearriveerd, van reggae via punk tot hiphop, uit Amsterdam en soms van elders. Die zetten wij dan op het menu, zodat ze op onze prachtige podia of juist in de diepste krochten van het monument live voor jullie kunnen knallen. Uiteraard onder het genot van onweerstaanbaar lekker eten en een onmisbaar drankje. Want een gezonde dosis Markt Kabaal voedt lijf en leden van allemaal! Dit keer nodigt Marathon in het kader van hun release party zichzelf en andere bands uit! Bereid je voor op een avond stomerige post punk.

Marathon
Marathon moet net als deelnemers van de hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren bekomen.
Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar hun
generatie steeds vaker op moet zitten. Marathon’s explosieve mix van shoegaze en postpunk leverde de band in korte tijd al een mooie staat van dienst op met o.a. optredens in Paradiso en op Welcome to the Village en Grauzone. Zowel KINK als 3voor12 benoemden Marathon tot een van hun talenten voor 2023. Na een bomvolle Popronde en een top-10 notering op Noorderslag, maakt Marathon zich nu klaar voor de
festivalzomer en de release van hun debuut-EP in mei 2023 tijdens Markt Kabaal!

HOOFS
Muziek die dwars door je trommelvliezen trapt. De bandnaam HOOFS kan niet toepasselijker zijn. Snijdende gitaren, gruizige baslijnen, zang die je bij de strot grijpt en stampende drums die nog even benadrukken waar die naam vandaan komt. Deze band uit de Randstad heeft net een EP uitgebracht, getiteld “EP I”, opgenomen in Studio Katzwijm met de hulp van producer/engineer Daan Duurland (o.a. Tramhaus) en Nadya van Osnabrugge (Tramhaus/Vulva). Volgens Never Mind the Hype is het “een puntgave noiserock escapade”. Dan weet je wat je kan verwachten. Voor liefhebbers van DITZ, METZ, LIFE, IDLES, TV PRIEST.

Meadowlake
Meadowlake is een dreampop band uit Groningen. Ooit begonnen als een groep vrienden die samen muziek wilden maken, hebben ze een krachtige mix van sterke nummers en knappe instrumentals gehuld in dikke lagen gitaar en reverb weten neer te zetten. Meadowlake duwt met hun songs tegen de grenzen van het shoegaze genre en laat zich onder andere ook beïnvloeden door folk en singer-songwriter muziek. “Stapelen tot er iets monumentaals ontstaat, dat is waar deze band goed in is. OOR over Meadowlake: "Kleine muurtjes
van geluid, beetje shoegaze, altijd een sterke melodielijn". De band werkt inmiddels aan hun derde album.

SCHWIERIGE FRANZ
Dansbare electronische synth-punk. Schwierige Franz maakt opzwepende, dansbare, elektronische post punk wave. Zonder ouderwets te klinken praat, zingt en schreeuwt Schwierige Franz in meerdere talen. Met invloeden uit de vervlogen tijden zal zijn muziek als een warme nostalgische deken voelen die ook zo weer met bruut geweld van je afgerukt kan worden. Hij was te zien als support act van Vive La Fête in Paradiso en De Helling, waar hij met zijn dynamische postpunk-dance performance zijn voorbeelden overtrof met een grandiose show!

Onze chefs van Kantine West staan weer klaar met overheerlijke pizza's!
Eet je mee? Voor 20.00 uur GRATIS ENTREE!

Dus: Boek je tickets snel, want met zo'n feestje weet je het wel!

De Centrale Markthal is alleen bereikbaar met onze trein, de Markt Centraal Express. Deze vertrekt van de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 6. Tot middernacht pendelt het treintje heen en weer om je op te pikken.

Bij annulering tot een week voor het evenement is restitutie van het betaalde bedrag mogelijk minus €2 kosten per persoon. Bij annulering in de week voor het evenement is restitutie van het betaalde bedrag helaas niet mogelijk.

PIN only

Volg ons op Instagram

This website is powered by Vuewer

Markt Centraal 2023 © All Right Reserved