Markt Kabaal - Jazz Centraal

Markt Kabaal - Jazz Centraal
02
jun
Start:
02-06-2023, vanaf 19:00 uur
Eind:
03-06-2023, tot 03:00 uur

Zo nu en dan vinden wij het veel te stil in onze hal. Dan roept onze ruige ruimte om een shot muzikaal kabaal in Markt Centraal! En dus verzamelen wij de lekkerste bands; beginnend of gearriveerd, van reggae via punk tot hiphop, uit Amsterdam en soms van elders. Die zetten wij dan op het menu, zodat ze op onze prachtige podia of juist in de diepste krochten van het monument live voor jullie kunnen knallen. Uiteraard onder het genot van onweerstaanbaar lekker eten en een onmisbaar drankje. Want een gezonde dosis Markt Kabaal voedt lijf en leden van allemaal!

The Fried Seven
Samengebracht door een voorliefde voor Early Jazz, is de Fried Seven een groep jonge muzikanten die opwindende, swingende muziek speelt, geïnspireerd door bands uit New Orleans en de Swing Era. De bandleden komen uit verschillende delen van Europa, met verschillende achtergronden en talen, maar zijn verenigd in hun passie voor deze muziek.
Het repertoire dat ze spelen varieert van Louis Armstrongs Hot Seven tot composities van Duke Ellington, maar ook originele arrangementen die speciaal voor deze band zijn gemaakt. Binnen dit gemengde programma mixt de band ensemblespel met geïmproviseerde solo's waarin de unieke stem van elk lid de kans krijgt om te schitteren.

Linus Eppinger Quartet
Geboren in een muzikale familie in Los Angeles in augustus 1995, maakte Linus al snel zijn eerste muzikale stappen op de viool. Op negenjarige leeftijd pakte hij eindelijk de gitaar op, die al snel zijn belangrijkste instrument werd.
Linus heeft een bachelordiploma van de Jazzcampus Basel, waar hij heeft gestudeerd bij onder meer Peter Bernstein, Julian Lage, Wolfgang Muthspiel, Mark Turner en vele anderen. In juni 2019 studeerde hij succesvol af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, waar Jesse van Ruller en Martijn van Iterson tot zijn docenten behoorden.

Paula Bilá & Mauro Cottone
Een nog relatief nieuwe stem in de Amsterdamse jazzscene: Paula Bilá & Mauro Cottone. Sinds ze elkaar in 2021 in Amsterdam ontmoetten, werken de Spaanse zangeres Paula Bilá en de Italiaanse bassist Mauro Cottone samen. Hun gedeelde interesse voor jazz, Spaanse muziek en improvisatie insprireerde hun om samen te werken en zo ontwikkelden ze een uniek duorepertoire voor zang en contrabas. In deze intieme setting verkennen ze Paula’s soulvolle originele composities geïnspireerd door haar Zuid-Spaanse roots, duo-arrangementen van obscure jazzstandaarden en bekende Spaanse en Zuid-Amerikaanse liedjes. Paula pakt ook zo nu en dan haar gitaar erbij.

Moto Troko
Het is tijd voor een nieuwe generatie brassbands in Amsterdam!
Onder leiding van muzikanten van o.a. Gallowstreet, Valvetronicen en Brass Rave Unit is hier Moto Torko; Mokums toeter & trommel kollektief.

De avond zal aan elkaar worden gedraaid door DJ Moonshine!
Na afloop; Open jam session, breng je instrument en doe mee met de beste jazzcats van Amsterdam!

Onze chefs van Kantine West staan weer klaar met overheerlijke pizza's!
Eet je mee? Voor 20.00 uur GRATIS ENTREE!

Dus: Boek je tickets snel, want met zo'n feestje weet je het wel!

De Centrale Markthal is alleen bereikbaar met onze trein, de Markt Centraal Express. Deze vertrekt van de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 6. Tot middernacht pendelt het treintje heen en weer om je op te pikken.

Bij annulering tot een week voor het evenement is restitutie van het betaalde bedrag mogelijk minus €2 kosten per persoon. Bij annulering in de week voor het evenement is restitutie van het betaalde bedrag helaas niet mogelijk.

PIN only

Volg ons op Instagram

This website is powered by Vuewer

Markt Centraal 2023 © All Right Reserved