Markt Verhaal over Thull's Deli
De buurtkoks van Markt Centraal maken elke twee weken een heerlijk, wisselend gerecht plus een toetje voor je. Geniet van de bijzondere sfeer in de Centrale Markthal, omlijst met een moppie levende muziek.
Ons Markt Maal is een plek om nieuwe of onverwachte mensen te ontmoeten en uit te nodigen. Kom alleen, met je familie, of nodig je overbuurvrouw uit die een verzetje kan gebruiken of heeft verdiend. We hanteren verschillende prijzen, zodat het Markt Maal voor allemaal toegankelijk is.
Wie staat er achter de pannen?
Simone van Thull, mede-eigenaar van Thull’s Deli in Amsterdam. Thull’s Deli is naast traiteur en lunchzaak dé plek voor ingemaakte groenten, gefermenteerde pickles, kombucha en waterkefir. Met de opening van Thull’s in 2015 en de bijbehorende productlijn, heeft Simone nieuw leven ingeblazen in de wereld van inmaken en fermenteren. Ze levert veelvuldig aan restaurants. Simone heeft ruim 25 jaar ervaring in de horeca en een ongekende passie voor koken en eten. In oktober 2023 schreef ze de ‘Inmaak & Fermenteer Bijbel’. Go check it out!
Wat is je ‘signature dish’?
In onze “Culi Kapsalon” komt eigenlijk alles samen: comfort food met een (gefermenteerde) twist. Voor het Marktmaal maakten we natuurlijk een vegetarische versie. De Culi Kapsalon bestaat uit ovenaardappeltjes, gebakken oesterzwammen, koolsla, venkel tzatziki en roze pickles. Alles moet mooi op elkaar gestapeld worden, zo eet het het lekkerst! Je hebt warme ovenaardappeltjes, goed gebakken kruidige oesterzwam, frisse koude koolsla, romig-pittige tzatziki en een hartig zuurtje van de gefermenteerde pickles.


Hoe was je Markt Maal?
“Ontzettend leuk! Het was hard werken, maar ook ontzettend bevredigend om samen met het team alles voor elkaar te krijgen. We hebben krat na krat met groenten en fruit gewassen, gesneden, geschild, gehakt en gemengd voor meer dan 200 mensen. Het leek soms alsof er geen einde aan kwam, maar dankzij het geweldige diverse team van vrijwilligers hebben we het gered. Iedereen was leuk, lief en heel behulpzaam. Op zondag waren er veel bekenden, wat de sfeer extra gezellig maakte. Ik zou het zo weer doen!”
Recept Culi Kapsalon

