Bij het Markt Maal draait alles om het samenbrengen van smaken, culturen en gemeenschappen. En dat vat eigenlijk de missie samen van Mister Kitchen. Ons culinaire driemanschap, bestaande uit gepassioneerde receptontwikkelaars, schrijvers en avonturiers, is mede-initiatiefnemer van Markt Centraal en drijvende culinaire kracht achter het Markt Maal.
Dit is een zondagse buurtmaaltijd die culinaire verscheidenheid viert en een open, gastvrije sfeer creëert voor allemaal. Al meer dan 17 jaar zetten wij, als Mister Kitchen, onze liefde voor koken en eten om in culinaire verhalen voor verschillende media, een eigen plantaardig voedingsmerk in de supermarkt en het jaarlijkse evenement het Weekend van de Rollende Keukens. We voeren ook innovatieve ‘food design’-opdrachten uit voor voedselbedrijven, de restaurantwereld, foodservice en retail.
Het tweewekelijkse Markt Maal is een lunch waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond of budget, en waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten, keukens alle culinaire windstreken kunt ontdekken en gewoon een leuke middag kunt hebben. Mister Kitchen’s chef Maarten speelt een cruciale rol bij het organiseren van deze middagen, waarvoor hij samenwerkt met lokale buurtkoks om smaakvolle én betaalbare maaltijden te creëren voor alle gasten. Dit is het perfecte voorbeeld van hoe Markt Centraal creativiteit en culinaire verhalen serveert voor allemaal.
culinaire windstreken
Mister Kitchen ziet eten en koken als ideale verbinders in de wereld. Smaken vormen een taal die iedereen begrijpt en waar je overal samen van kan genieten. Met Markt Centraal en Markt Maal in het bijzonder hebben we een fysieke plek neergezet waar deze samensmelting wekelijks wordt gerealiseerd. Wij proberen steeds nieuwe (Amsterdamse) chefs en culinaire windstreken uit de hele stad aan onze buurtmaaltijd te verbinden. Zij nemen behalve hun keuken ook nieuwe gasten mee die Markt Centraal zo zelf leren kennen.
toekomst?
Wij hopen dat er in Markt Centraal en in dit unieke culinaire monument altijd ruimte blijft voor een buurtdiner waar iedereen welkom blijft en niemanduitsluit. Idealiter dragen weons initiatief, net als onze Rollende Keukens, uiteindelijk weer over aan de nieuwe generatie die er een eigen frisse toUch aan kan geven.